ᐅ Køb Saxenda online i Danmark uden recept

Hvad er Saxenda?

Før du stiller spørgsmålet “Hvor kan man købe Saxenda online i Danmark?”, mere om stoffet. Saxenda er en behandling til vægttab, der kan hjælpe voksne med at tabe sig, når den kombineres med en kaloriefattig diæt og et træningsprogram. Hvis du har et BMI på 30 eller derover og kæmper for at tabe dig og holde vægten, kan Saxenda-injektioner være det rette valg for dig. De hjælper dig med at føle dig mere mæt, hvilket kan hjælpe dig til at spise mindre og reducere dit kalorieindtag, hvilket får dig til at tabe dig og kan hjælpe dig med at holde vægten.

Hvordan virker liraglutid i Saxenda til vægttab?

Den aktive ingrediens i Saxenda er liraglutid, et lægemiddel, der ligner et naturligt forekommende hormon i din krop kaldet GLP-1 (glukagonlignende peptid-1). GLP-1 dannes i dit fordøjelsessystem efter et måltid. Det er et hormon, der fortæller din krop, at du er mæt, og som hjælper med at regulere din sult. Ved at skabe en lignende virkning som GLP-1 hjælper liraglutid med at reducere din appetit og få dig til at føle dig mere mæt, hvilket kan føre til, at du spiser færre kalorier og derfor taber dig. Når denne behandling kombineres med en kaloriefattig diæt og regelmæssig motion, kan den hjælpe dig med at tabe dig og holde vægten nede.

Hvordan man bruger Saxenda til vægttab

Når du modtager din Saxenda-pen, følger der en officiel brugsanvisning med, som detaljeret fortæller dig, hvordan du skal bruge denne behandling. Vi vil dog også fortælle dig, hvad du skal gøre for at tage denne medicin, så du kan træffe en informeret beslutning om din medicinske behandling.

Du tager Saxenda ved at bruge den pen, som det er pakket i, til at injicere en dosis en gang om dagen. Du kan injicere din dosis på et hvilket som helst tidspunkt af dagen, med eller uden mad, så du kan selv vælge, hvornår du får mest gavn af denne behandling. For at injicere skal du følge disse trin:

Saxenda

 • Trin 1 – Kontroller, at opløsningen i pennen er klar, og brug ikke pennen, hvis opløsningen er uklar. Åbn forsigtigt en ny NovoTwist-nål og sæt den ind i pennen, drej den, indtil du hører et klik for at låse den på plads, og fjern derefter nålehætten og gem den til senere, du kan kassere den indre nålehætte
 • Trin 2 – Hvis du bruger en ny pen, skal du kontrollere flowhastigheden ved at dreje på doseringsvælgeren, indtil der vises et symbol for kontrol af flowhastighed. Hold pennen med nålen pegende opad, og tryk på doseringsknappen, indtil tælleren vender tilbage til 0. Hvis pennen fungerer korrekt, skal du kunne se en dråbe opløsning for enden af nålen, hvis ikke, skal du prøve igen op til 6 gange. Hvis pennen stadig ikke virker, skal du bruge en ny pen.
 • Trin 3 – Drej dosisvælgeren, indtil tælleren viser den dosis, du har brug for (f.eks. 0,6 for en dosis på 0,6 mg).
 • Trin 4 – Sæt nålen ind i huden, og sørg for, at du tydeligt kan se doseringstælleren. Tryk og hold doseringsknappen nede, indtil tælleren viser 0, hold derefter nålen i huden, og tæl langsomt til 6, før du fjerner nålen.
 • Trin 5 – Brug den ydre nålehætte til at skrue nålen sikkert af pennen og smid den forsigtigt ud. Sæt hætten på pennen for at beskytte opløsningen mod lys mellem brug.

Hvad er injektionsstederne for dette produkt?

De bedste steder at injicere Saxenda er foran på taljen, foran på lårene eller på overarmen. Du bør ikke injicere opløsningen i en blodåre eller muskel, da behandlingen er beregnet til at blive injiceret under huden og ingen andre steder. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal injicere dette produkt, kan du bede din læge om at vise dig det nærmere.

Hvad er den sædvanlige dosis af Saxenda?

Din daglige dosis af Saxenda vil stige over 5 uger, hvor hver dosis injiceres én gang om dagen og ikke mere. Du skal følge de doseringsanvisninger, som din læge har givet dig, men de sædvanlige mængder, du skal bruge, er som følger:

Uge – Daglig dosis
 • Uge 1: 0,6 mg en gang dagligt
 • Uge 2: 1,2 mg en gang dagligt
 • Uge 3: 1,8 mg en gang dagligt
 • Uge 4: 2,4 mg en gang dagligt
 • Uge 5: 3 mg en gang dagligt

Hvor mange penne skal jeg bruge for at fuldføre min dosis?

Når du begynder at købe Saxenda online i Danmark, afhænger antallet af penne, du skal bruge for at fuldføre din dosis, af hvor meget medicin du tager hver dag. I de følgende skemaer kan du se, hvor mange kuglepenne du skal bruge i den første måned, og hvordan du skal bruge dem.

Saxenda

Hvornår bør dette produkt ikke anvendes?

Saxenda er ikke egnet til børn under 18 år eller voksne over 75 år. Du må ikke bruge dette produkt, hvis du er allergisk over for liraglutid eller nogen af de andre ingredienser, der er anført. Du må aldrig dele din Saxenda-pen med andre, selv om du har skiftet pennens nål. Hvis man deler en pen, kan det føre til alvorlige infektioner eller overførsel af alvorlige sygdomme. Brug ikke dette produkt, hvis du har :

 • Alvorlig hjertesvigt
 • et alvorligt mave- eller tarmproblem, der fører til forsinket tømning af maven, også kaldet gastroparese
  Inflammatorisk tarmsygdom.

Kontakt din læge, før du køber Saxenda uden recept i Danmark, hvis du :

 • har nyreproblemer eller er i dialyse
 • du har leverproblemer
 • du har diabetes. Du bør ikke bruge Saxenda til at erstatte insulin.
 • Du har stærke smerter i overlivet, især i højre side under ribbenene. Hvis du taber dig meget, kan du få galdesten og betændelse i galdeblæren.
 • Du har en sygdom i skjoldbruskkirtlen, herunder skjoldbruskkirtelknuder og en forstørret skjoldbruskkirtel.
  Har hjertebanken eller føler, at dit hjerte slår hurtigere i hvile, når du tager dette produkt.
  blive dehydreret, da denne behandling kan medføre, at du mister kropsvæsker.

Har Saxenda nogen bivirkninger?

Som al medicin kan Saxenda-injektioner have bivirkninger, men det er ikke alle, der oplever dem. Hvis du oplever en af følgende alvorlige bivirkninger, mens du tager liraglutid, skal du søge øjeblikkelig lægehjælp:

 • Symptomer på en alvorlig allergisk reaktion, såsom åndedrætsbesvær eller synkebesvær, hævelse af ansigt, mund, tunge eller hals, hurtig hjerterytme.
 • Symptomer på pancreatitis, f.eks. kraftige og vedvarende smerter i maven, som kan strække sig til ryggen, utilpashed.

Almindelige bivirkninger, du kan opleve, er:

 • Følelse af utilpashed, kvalme, diarré eller forstoppelse – disse virkninger forsvinder normalt inden for et par dage eller uger.
 • Mave- og tarmproblemer, f.eks. fordøjelsesbesvær, betændelse i mavesækken, ubehag i maven, smerter i den øvre del af maven, halsbrand, oppustethed, flatulens, opstød, mundtørhed
 • Følelse af svaghed eller træthed
 • Ændring i smagssansen
 • Følelse af svimmelhed
 • Søvnbesvær, søvnløshed
 • Galdesten
 • Reaktioner på det sted, hvor du har injiceret nålen, f.eks. blå mærker, irritation, kløe, udslæt.
 • Hypoglykæmi resulterer i symptomer som koldsved, bleg og kold hud, hovedpine, øget hjertefrekvens, kvalme, sultfølelse, ændring i synet, døsighed, svaghed, nervøsitet, angst, forvirring, koncentrationsbesvær, rysten.
 • Forøgelse af pancreasenzymer, f.eks. lipase, amylase.

Du kan finde en komplet liste over mulige bivirkninger af dette produkt i den indlægsseddel, der fulgte med din medicin. Hvis du oplever disse eller andre bivirkninger, skal du straks informere din læge eller apoteker.

Forårsager det bivirkninger at stoppe med Saxenda?

Der er i øjeblikket ingen kendte bivirkninger ved at stoppe med Saxenda vægttab injektioner. Du bør dog kun stoppe med at tage denne behandling, hvis din læge eller apoteker har bedt dig om at gøre det. De vil hjælpe dig med at forberede dig på at stoppe din behandling på den mest effektive måde.

Sådan opbevares dette produkt

Før du bruger Saxenda-pennen første gang, skal den opbevares i køleskabet ved en temperatur på 2-8 °C. Må ikke fryses. Når du er begyndt at bruge pennen, kan du opbevare den i 1 måned ved en temperatur på under 30 °C. Du kan fortsat opbevare pennen i køleskabet, hvis du ønsker det. Når du ikke bruger din pen, skal du sætte hætten på pennen for at beskytte den mod lys.

Saxenda

Brug ikke dette produkt, hvis den udløbsdato, der er trykt på den originale emballage, er overskredet. Opbevar den uden for børns synsfelt og rækkevidde. Når du er færdig med at bruge din pen, eller hvis der er gået en måned, siden du brugte den første gang, skal du bortskaffe den på en sikker måde, om nødvendigt ved hjælp af beholdere til skarpe genstande til nålene. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal bortskaffe dette produkt på en sikker måde, skal du tale med din apoteker og bede om råd. Apotekerne kan også bortskaffe ubrugte lægemidler på en sikker og ansvarlig måde.

Har jeg brug for en recept for at købe Saxenda online?

Du skal have en recept for at købe Saxenda billigt i Danmark. Vores samarbejdspartnere kan udstede recepter, hvis de mener, at denne behandling er egnet til dig og din tilstand. Når du klikker på “Se prisen på Saxenda Øverst på denne side kan du se et kort spørgeskema fra et sundhedsteam, som hjælper dem med at forstå dine sundhedsbehov.

Ligesom ved en personlig konsultation med din praktiserende læge vurderer receptudstederen dine svar på spørgsmålene og udskriver en recept på den behandling, som de mener er bedst for dig. Du kan derefter betale for din medicin, og de sender den hurtigt og diskret pakket.

FaQ om at købe Saxenda i Danmark

Kan jeg bruge slankepennen?

Saxenda Vægttabspen bør kun anvendes af voksne over 18 år med et BMI (body mass index) på 30 eller mere, og som falder ind under kategorien overvægtige. Det kan også bruges af voksne med et BMI på mellem 27 og 30, som har vægtrelaterede sundhedsproblemer som diabetes, forhøjet blodtryk eller obstruktiv søvnapnø (en tilstand, der forårsager vejrtrækningsproblemer under søvnen).

Hvis du ikke passer ind i nogen af disse kategorier, anbefales denne medicin ikke til dig, og du bør ikke forsøge at bruge den til vægttab. Hvis du er usikker på dit BMI, kan du bruge vores beregner nedenfor eller NHS BMI-beregneren, som spørger dig om din højde, vægt og andre oplysninger for at beregne dit BMI for dig.

Skal jeg ændre min kost, når jeg bruger disse injektioner til vægttab?

Du skal følge en kaloriefattig diæt og motionere mere, mens du tager Saxenda vægttab injektioner. Din læge vil kunne give dig et kost- og træningsprogram, som du kan følge sideløbende med dine vægttabssprøjtninger, så du får mest muligt ud af din behandling. Dette program vil ikke kun fungere sideløbende med din vægttabsbehandling, men det vil også hjælpe dig med at foretage livsstilsændringer og udvikle gode vaner, som vil hjælpe dig med at bevare dit vægttab efter din behandling.

Hvor meget vægt kan du tabe med Saxenda?

Hvor meget du kan tabe dig på Saxenda afhænger af dine personlige forhold. For det første vil din startvægt spille en rolle for, hvor meget vægt du potentielt kan tabe dig, ligesom din nuværende kost og dit træningsprogram. Når du begynder at tage liraglutid, vil din læge registrere din startvægt og bruge den til at overvåge dine fremskridt i løbet af de første 12 ugers behandling.

Hvis du har øget din daglige dosis til 3 mg liraglutid, men ikke har tabt mindst 5 % af din kropsvægt i løbet af denne periode, er disse injektioner sandsynligvis ikke den rigtige vægttabsbehandling for dig. Med dette i tankerne kan du afgøre, at hvis denne behandling virker for dig, vil du normalt tabe mindst 5 % af din oprindelige kropsvægt inden for 12 uger efter at have øget til den maksimale daglige dosis på 3 mg pr. dag.

Hvis du er bekymret over den mængde vægt, du taber dig, mens du tager denne medicin, bør du tale med din læge eller apoteker og bede om råd.

Kan jeg bruge et vægttabsmiddel, hvis jeg er gravid eller ammer?

Du bør ikke købe Saxenda uden recept i Danmark hvis du er gravid eller ammer. Denne behandling kan påvirke dit barn, så hvis du allerede tager dette produkt, bør du bede din læge eller ordinerende læge om at stoppe behandlingen, før du forsøger at blive gravid. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, om ingredienserne i dette produkt kan passere over i modermælken, så du bør ikke bruge det, mens du ammer, da det kan udgøre en risiko for dit barn.

Kan jeg købe Saxenda online i Danmark, hvis jeg har diabetes?

Du bør fortælle din læge, at du har diabetes, før du køber Saxenda online i Danmark for første gang. Du kan muligvis bruge dette produkt til at hjælpe dig med at tabe dig, men din læge kan være nødt til at justere dosis af din diabetesmedicin.

Da disse injektioner påvirker dit blodsukkerniveau, skal din medicinering styres omhyggeligt for at forhindre, at dit blodsukkerniveau bliver for lavt. Hvis din læge er enig i, at Saxenda er egnet til dig, skal du passe på ikke at blande din injicerede medicin og sørge for, at du ikke bruger det sammen med GLP-1-receptoragonister som f.eks. exenatid og lixisenatid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *