Køb Wegovy i Danmark: online og uden recept

Wegovy injektion til vægttab

Du kan ansøge om at købe Wegovy online i Danmark på vores partnerapoteker. Wegovy indeholder den aktive ingrediens semaglutid og er ordineret til voksne med fedme. Det er for nylig blevet godkendt til brug i Danmark og vil være tilgængeligt senere i år.

Hvad er Wegovy?

Wegovy er en injektion til vægttab, der kan være en effektiv hjælp til vægttab, når den anvendes sammen med en kaloriefattig diæt og øget motion. Denne medicin til vægttab indeholder den aktive ingrediens semaglutid.

Lægemidlet injiceres en gang om ugen og kan anvendes af voksne med et BMI på over 30 eller af personer med et BMI på over 27, som har vægtrelaterede lidelser. (såsom forhøjet blodtryk eller type 2-diabetes).

Den aktive ingrediens, semaglutid, er i øjeblikket godkendt i Danmark som behandling af type 2-diabetes under varemærket Ozempic. Ozempic er ikke godkendt som et lægemiddel til vægttab i Danmark, men Wegovy er godkendt til vægttab med en specifik dosering og formulering til vægttab.

*Wegovy vil snart være tilgængelig fra vores partnerapotek, men i mellemtiden er der en lige så effektiv erstatning.

Hvordan fungerer Wegovy?

Den aktive ingrediens, semaglutid, er en type medicin, der kaldes en GLP-1-receptoragonist. Det betyder, at det efterligner et hormon, der produceres af kroppen, kaldet glukagonlignende peptid 1 (GLP-1). Dette hormon spiller en vigtig rolle i reguleringen af appetitten (følelsen af mæthed).

Ved at efterligne dette hormon virker det på de receptorer i hjernen, der styrer din appetit. Du føler dig mere mæt og mindre sulten, hvilket mindsker trangen til mad. Det kan hjælpe dig med at spise mindre og tabe dig.

Wegovy

Er Wegovy effektivt til vægttab?

Kliniske forsøg har vist, at behandling med Wegovy resulterede i et statistisk signifikant fald i kropsvægt sammenlignet med placebo efter 68 uger. Et forsøg viste, at personer, der tog Wegovy, havde en gennemsnitlig ændring i kropsvægt på 14,9 % sammenlignet med 2,4 % i placebogruppen.

Resultaterne viste også, at efter 68 uger havde 83,5 % af patienterne tabt 5 % eller mere af deres kropsvægt. I placebogruppen havde 31,1 % af patienterne tabt 5 % eller mere af deres kropsvægt. Et andet klinisk forsøg viste også en statistisk signifikant reduktion i kropsvægt sammenlignet med placebo.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefalede Wegovy til personer med fedme på grund af de meget positive forsøgsresultater.

Hvordan man tager Wegovy

Dosis Wegovy øges hver 4. uge i 16 uger. Det betyder, at patienterne tager en dosis på 0,25 mg en gang om ugen i de første 4 uger og gradvist øges til en vedligeholdelsesdosis på 2,4 mg en gang om ugen fra uge 17. Denne gradvise stigning er vigtig, da den minimerer risikoen for bivirkninger. Hvis der forekommer bivirkninger, vil de fleste af dem opstå i dosisoptrapningsfasen, før de forbedres.

Wegovy (semaglutid) skal injiceres en gang om ugen, på samme dag hver uge. Det kan tages på et hvilket som helst tidspunkt af dagen og kan tages med eller uden et måltid. Det skal injiceres subkutant i maven, låret eller overarmen.

Alternativer til Wegovy

Selv om Wegovy ikke er tilgængeligt i Danmark i øjeblikket, er der andre muligheder for vægttab. Det drejer sig om Orlistat og dets tilsvarende mærkevarer Xenical.

Saxenda er det lægemiddel, der ligger tættest på Wegovy, det virker på samme måde og fremstilles af det samme firma, Novo Nordisk. Saxenda injiceres en gang om dagen i maven, låret eller armen.

Du kan besøge vores onlinevægttabsklinik for at se, hvilke muligheder for vægttab der er tilgængelige for dig.

Bivirkninger af Wegovy

Som med al medicin kan nogle mennesker opleve bivirkninger af behandlingen. Det er ikke alle, der vil få dem, og de fleste vil være milde. Kun 5,3 % af patienterne i et klinisk forsøg stoppede med at tage Wegovy på grund af bivirkninger.

De mest almindelige bivirkninger af Wegovy er hovedpine, opkastning, diarré, forstoppelse, kvalme, mavesmerter og træthed. Disse bivirkninger forbedres normalt med tiden, efterhånden som din krop vænner sig til medicinen. En gradvis forøgelse af dosis hver 4. uge vil reducere risikoen for at opleve disse bivirkninger. Hvis du oplever, at dine bivirkninger er alvorlige eller ikke bliver bedre, skal du spørge din læge eller apoteker til råds.

Er Wegovy det samme som Ozempic?

Wegovy indeholder den samme aktive ingrediens som Ozempic, men Ozempic bruges til behandling af type 2-diabetes, mens Wegovy bruges som et vægttabsmedicin. Wegovy fås i andre doser end Ozempic.

Hvad bruges Wegovy til?

Wegovy anvendes som en vægttabsbehandling til personer med et BMI over 30 eller et BMI over 27 og vægtrelaterede tilstande som f.eks. forhøjet blodtryk. Det bruges til vægttab i forbindelse med en kaloriefattig diæt og øget motion.

Er Wegovy tilgængelig i håndkøb?

Nej, Wegovy er et receptpligtigt lægemiddel til vægttab for personer med et BMI over 30. Kontakt en læge online eller personligt for at drøfte din berettigelse til behandlinger til vægttab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *